четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Пилешко филе на тиган

Продукти:

2 бр пилешки филета
2 чушки
100 г гъби
шепа маслини
1 домат или от консерва
50 г бяло вино
клонка розмарин
босилек
черен пипер
сол
бучка масло около 30 г

Количествата са ориентировъчни. Това имах и това сложих. Рецептата търпи импровизации и се приготвя много бързо. За около 20 минути ще имате много вкусна и бърза вечеря. .
Загряват се 2-3 с.л. зехтин и в него се поставят подправените със сол и черен пипер филета. Чушките се срязват леко по дължина и се добавят в тигана заедно с гъбите и маслините. Слага се розмаринът. Филетата се оставят да се запекат леко от едната страна, обръщат се и се прибавя нарязаният на ситно обелен домат. Прибавя се и виното и се оставя на слаб огън да остане само на мазнина. Накрая се добавя маслото, оставя се да се разтопи, като се разбърква. Поръсва се с босилек и сол на вкус. 

6 коментара:

  1. Толкова апетитна снимка отдаван не бях виждала!
    Страхотно!
    Хубав петък, Ил :)

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда страшно апетитно Илианка!

    ОтговорИзтриване
  3. Това тиганче сякаш плаче за мене, Илианка ;)
    Чудесна комбинация и рецепта, огладнявам по нощите като я гледам! Направо като вълк! :)))

    ОтговорИзтриване
  4. То да беше само филенцето, ами гледай какви вкусотии го придружават! Разкошна рецепта! Позрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Мммм, чудно предложение и много апетитно :)
    Огладнях :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...