четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Пълнен патладжан




Продукти:

2 патладжана
1 глава лук
100 г гъби
1 морков
300 г кайма
2 червени печени чушки
1 домат
1 шепа зелени маслини без костилки
100 г сирене
100 г кашкавал
1/2 к.ч. олио
1 с.л. риган
черен пипер
сол


Патладжаните се разрязват на две по дължина и се издълбават. Посоляват се и се оставят да се отцедят около 1 час. Вътрешността се нарязва на кубчета и също се посолява. Оставя се да престои също за час. След това кубчетата се измиват и се подсушават. Олиото се загрява и в него се слагат нарязаните на филийки гъби за няколко минути. Изваждат се и в същата мазнина се слага ситно нарязания лук. След като се изпържи, се слагат кубчетата патладжан. Прибавя се каймата и настъргания морков и се разбърква хубаво, докато стане на трохи. Следва нарязаният на кубчета домат, нарязаните на ситно чушки и маслини. Разбърква се добре и се оставя на котлона да се изпари водата. Отмества се и се добавя сиренето, нарязано на кубчета, изпържените гъби и подправките. Внимавайте със солта, тъй като вече има в патладжана. Взимат се отцедените половинки син домат и се пълнят с приготвената смес. Поставят се в тава, налива се около един пръст вода и ястието се слага да се пече в умерена фурна. Към края се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната, докато се разтопи.

9 коментара:

  1. Ех че са ефектни и изглеждащи вкусни!!Поздравления!Изкушавам се и аз да тръгна към магазина и да се снабдя с белите патладжанчета...

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми допада предложението ти ,Илиана.И аз още съм на патладжанена вълна.Дано ми остане време тази година да изпробвам и твоето предложение.
    Най-добри пожелания.

    ОтговорИзтриване
  3. Ау, колко апетитно, Илианка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Знаеш, че много обичам патлаждан -
    изкушаваш ме със страхотно предложение.
    Поздрав и хубав уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря на всички ви!
    Прегръщам ви силно!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам.
    Да ви е вкусно!

    ОтговорИзтриване
  7. Много се радвам.
    Да ви е вкусно!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...