че начинът на оформяне. Но ще направя едно уточнение - аз нарочно я направих в тава с по-малък диаметър, за да стане по-висока. Така малко се загуби формата, която трябва да придобие по принцип питката, но пък се получиха други шарки.
Втасалото тесто се разделя на две топк
и, които се разточват на два еднакви кръга. Единият се намазва обилно с масло и другият се поставя върху него. По средата се поставя чаша, притиска се леко в тестото, за да се отбележи кръг. С остър нож се нарязват "Лъчи", които трябва да са четен брой. Единият лъч се прехвърля върху съседния. След това се усукват и се завиват на кръг. Така оформената питка се прехвърля в намазана тава.
и, които се разточват на два еднакви кръга. Единият се намазва обилно с масло и другият се поставя върху него. По средата се поставя чаша, притиска се леко в тестото, за да се отбележи кръг. С остър нож се нарязват "Лъчи", които трябва да са четен брой. Единият лъч се прехвърля върху съседния. След това се усукват и се завиват на кръг. Така оформената питка се прехвърля в намазана тава. На мен тестото ми дойде повече за тавата и аз прехвърлих едното кръгче по средата.


Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Прекрасна е -
ОтговорИзтриванекато есенно слънце в днешния дъждовен ден.
Поздрав и усмивки, Диана
Пожелавам ти слънчево настроение, Дианче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
И на мен ми светна пред очите :)
ОтговорИзтриванеМайсторка си, Илианка!
Поздрави!
Супер е идеята и аз я тествах :)
ОтговорИзтриванеНейзи, благодаря ти :))
ОтговорИзтриване