неделя, 23 ноември 2008 г.

Селска пърленка





Продукти:

1/2 кубче мая (20 гр)
350 мл. топла вода
5 с.л. зехтин или олио
1 с.л. захар
1 с.л.л сол
около 3 ч.ч. брашно

още олио за намазване
шарена сол

От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Голяма тава се намазва обилно с олио. Тестото се разстила в тавата - трябва да е на тънко. Отгоре се намазва с олио и се поръсва с шарена сол на вкус. Слага се да се пече в студена фурна. Като се изпече се сервира начупена.

4 коментара:

  1. Не се ли пиперосва след като се опече?

    ОтговорИзтриване
  2. Не. Първо намазваш с олио и после поръсваш с шарената сол. Така се овкусява по-добре и придобива характерния цвят. Можеш да замениш олиото с разтопено масло. Със сигурност ще стане по-вкусно, но няма да е постно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, искам да благодаря за рецептата! Страхотно лесна и много вкусна. Това ми е първата изпечена питка, втори път замесвам тестото и се получава чудесно хлебче. Честита Пролет! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна е тази пърленка!Опитахме я и много ни хареса.Вторият път когато я направих я промених отгоре,искам да кажа тестото е същото,но преди печенето набучих в тестото зелени и черни маслини без костилките, намазах със зехтин и наръсих пресен розмарин.Ароматът достига и до съседите, така че, заключете добре или направете двойна доза!!!Благодаря ти, Илиана!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...