събота, 28 юни 2008 г.

Заек с червено вино и сметана



Заешкото е едно от любимите ми меса. Обичам го приготвено по различни начини. Навява ми спомени от детството и винаги когато го приготвям се връщам назад в годините. Ето как го направих последния път:

Продукти:


1 заек

3-4 глави лук

3 моркова

250гр. гъби

1 глава чесън


200 гр. заквасена сметана

1 ч.л. естрагон

2 ч.л. червен пипер

сол

черен пипер


Заекът се нарязва на парчета и се изпържва в силно нагрята мазнина. Изважда си и се подрежда в гювеч. В същата мазнина се слагат лукът, чесънът и морковите, нарязани на едро, да се задушат. Добавят се и гъбите. Слагат се подправките и се излива червеното вино. Като изври алкохола, се прибавя сметаната. Сместта се изсипва върху месото. Добавя се около 1 1/2ч.ч. вода и се поставя в студена фурна да се пече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...