вторник, 10 март 2020 г.

Книжен кебап със свинско


Книжен кебап обикновено се приготвя с агнешко месо, но вкъщи трудно би се яло от всички. Затова аз го предложих със свинско, като много успешно ще се получи и книжен кебап с пилешко месо. Също така прочетох доста рецепти, но начинът на приготвяне нещо не ми допадаше, затова го приготвих по мой вкус. Може за някой да не е онази рецепта, която очакват, но все пак е книжен кебап, печен е в хартия, нали? :)
Вкусът много ми хареса, а месцето беше сготвено наистина много добре.
Предлагам ви рецепта за вкусен книжен кебап, приготвен със свинско месо и бира.



Продукти за 4 порции:

около 700 г свинско месо (при мен беше плешка)
250 мл бира
100 мл вода
300 г гъби
300 г замразен грах
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
5 парченца сушени домати
1 ч.л. червен пипер
щипка мащерка
чубрица
черен пипер
сол

Месото се нарязва на хапки. Изпържва се в 3-4 с.л. мазнина. Прибавя се червения пипер, разбърква се и се залива с бирта и водата. Добавят се замразения грах и нарязаните на кръгчета моркови. Котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато течността се изпари и месото е омекнало. Можете да го готвите под капак първите двайсетина  минути, а след това да отстраните капака, за да изври течността, като го разбърквате периодично.



Лукът се нарязва на полумесеци, а гъбите и чесъна на филийки.
В отделен тиган се запържва лука в малко мазнина и се добавят гъбите и чесъна да се запържат за кратко. Добавят се и сушените домати, нарязани на парченца.
След като месото е останало на мазнина, се смесва с лука и гъбите. Прибавят се останалите подправки. Разбърква се хубаво.

Разрязват се листи от хартия за печене с дължина около 30 см. Кебапът се завива в хартията като пакетче и се поставя в тава с краищата надолу.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Пакетчетата се надуват по време на печенето, така трябва. Това да не ви притеснява и не ги пукайте :)
При сервиране хартията се разрязва по диагонал с помощта на ножица.


5 коментара:

  1. Любимите ми "съдове" за печене след глинените. Направо го затваряй тоз кебап и да давам адреса:). Прегръдки, Или!

    ОтговорИзтриване
  2. Dear Customer, we present to you in our company all the ideal solutions necessary for cleaning work in its comprehensive and modern concept. The company also provides the best methods, tools and equipment for the cleaning process, through trained and qualified technical cadres to use all tools and equipment. We also distinguish that we have the best and lowest prices among the Eastern Region companies. In full, the company also provides all home services 24 hours a day to meet the largest number of our valued customers.

    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة تنظيف بيوت بالخبر
    شركة تنظيف منازل بالخبر
    شركة تنظيف منازل براس تنورة
    شركة عزل اسطح بالدمام
    شركة تنظيف منازل ببقيق
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة تسليك مجارى بالخبر

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте��
    Благодаря за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...