неделя, 16 февруари 2020 г.

Млечна баница на розички


Допреди години, когато още не бях започнала да се занимавам с кулинария, млечната баница за мен беше тази, която се приготвяше у дома. Един вид - с юфка. Тогава все още не бях открила необятния интернет и си знаех това, с което съм израстнала. После разбрах, че млечна баница може да се прави и по други начини :)
И днес ви предлагам най-новия, който видях скоро в едно видео, което се разхождаше във Фейсбук.
Променила съм количествата на продуктите в заливката и съм добавила нещо от себе си, защото посочените в рецептата ми се сториха малко за корите, които имах. П-долу ще споделя видеото, за да  видите как се приготвя баницата, но за количеството кори, които съм използвала, имайте предвид да използвате и заливката от ецептата, която споделям.



Продукти:

400 г фини кори за баница
половин чаена чаша разтопено масло

За заливката:
5 яйца
1 ч.ч. захар
400 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
1 щипка сол
1 с.л. натурално нишесте
2 ванилии



Тава с диаметър около 28 см се застила с хартия за печене. Всяка кора се намазва с масло, сгъва се като хармоника по дългата страна и се завива на розичка. Розичките се подреждат в тавата. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят леко. Гледайте да не ги препичате много, защото после ще се пекат отново и има риск да прегорят отгоре.

Ето и видеото, в което може да видите оформянето.



Всички продукти за заливката се разбиват до гладкост с телена бъркалка. Тавата със запечените розички се изважда и сместа се изсипва върху тях, като внимателно с лъжица се стараете да запълните и розичките със заливката.

Връща се във фурната и се пече до готовност. Като се запече леко, ако е необходимо, за да предпазите от изгаряне корите, можете да покриете с хартия и да продължите печенето до готовност.

Млечната баница се изважда от фурната и розичките се намазват по желание с прясно мляко, ако искате да станат по-меки. Ако желаете да са хрупкави, пропускате тази стъпка. Оставяте да поизстине и поръсвате с пудра захар.

Това е. Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Ей тази рецепта я очаквах с голямо нетърпение! Тъй като имам безрезервно доверие в твоите ястия, чаках да видя промените, които си направила в оригинала. Прекрасна си, Ил, както винаги❤! Записана! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    правя подобна баница, но без да запичам корите.По същия начин, но моята баница не е в сладък вариант.Само напръсквам отгоре корите с мазнина.А заливката я правя с 5 яйца и 500 грама кисело мляко и също се получава много хубава баничка, но със сирене.Записвам и твоят вариант, но с по - малко захар според мен.
    Поздрави Ил !

    ОтговорИзтриване
  3. Elena Dimitrova.напишете вашата рецепта изглежда интересна.Благодаря


    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, благодаря за сладкият вариант на баница.Досега съм правила само солена т.е. със сирене.Непременно ще опитам и вашата идея,обичам повече сладки печива.Доскоро!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...