Продукти:
1 пиле
12 бр. печени чушки
1 буркан домати или 3-4 пресни
5-6 скилидки чесън
4 с.л. краве масло
2 с.л. олио
магданоз
сол
Пилето се нарязва на порции и се изпържва в силно загрятото масло. Залива се с вода - да се покрие и се оставя да се вари, докато месото започне да се отделя от костите. Месото се изважда и се обезкостява. Чушките се обелват и нарязват на парчета. Доматите, ако са пресни се настъргват. Изсипват се в подходящ съд и се слагат да изврят. Сипват се и чушките и се прибавят 2 с.л. олио. Всичко се разбърква добре. Обезкостеното место се връща в ястието. Прибавя се счукания чесън и магданоза. Разбърква се. Много върви с топла питка :)
Оооо, пилето на лютика на моята баба!!!!!!В северозападна България това е едно култово ястие.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Илианка, много го обичам това пиле :)
ОтговорИзтриванеА в твоята жълта чинийка е чудесно!
Успешна нова седмица!
Тази рецепта ме заинтригува...много апетитно ястие!Благодаря ,че сподели!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Чудесно предложение, Илианка!
ОтговорИзтриванеЩе го опитам непременно.
Прегръдки и една прекрасна нова седмица!
Илианче, чудесно, любимо ястие!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица.