вторник, 5 май 2009 г.

Локумки


Това трябваше да бъде рецептата за локумки на Пепи , но аз разбира се промених нещичко :) Към продуктите на Пепи добавих 2 жълтъка и 2 ванилии и направих локумките на топчета, защото нямах много време, а така ставаха по-бързо.

Продукти:

150мл бяло вино
150 гр масло
100гр олио
2 жълтъка
около 600 гр. брашно
100 гр пудра захар
2 ванилии
2 кутии локум
пудра захар за поръсване

Пресява се брашното с пудрата захар. Маслото се настъргва и се разбърква с брашното. Прибавят се олиото, жълтъците и виното. Това се събира на топка без да се меси много. Разделя се на 3 топки. Прибира се за половин час в хладилник. Локумът се нарязва на малки парченца.
Сега може да постъпите като мен и да направите топчета, като късате по малко от тестото, слагате парченце локум и правите на топче или да изберете един от вариантите на Пепи - вади се по една топка и се точи. Оформят се или на пурички, или се изрязва на кръгчета, които се затварят на полумесци.
Сладките се нареждат в тава с готварска хартия. Пекат се в предварително загрята фурна на 220* за около 15 мин. - до леко зачервяване. Още горещи се овалват в пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...