сряда, 22 април 2009 г.

Пилешки дробчета на фурна







Продукти:
1 кг пилешки дробчета
2 с.л. оцет
3 големи глави лук
300 г гъби
4 с.л. лютеница
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. бяло вино
50 г краве масло
200 г кашкавал
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
магданоз

Пилешките дробчета се измиват и се нарязват. Накисват се за десет минути във вода и оцет. Лукът се реже на полумесеци, а гъбите на филийки. Всичко се слага в пръстен съд. Лютеницата се смесва с водата и се изсипва. Добавят се подправките и бялото вино. Всичко се разбърква добре. Маслото се реже на парченца и се слага отгоре. Ястието се слага да се пече в студена фурна. Когато е готово, се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се обратно във фурната и се пече до зачервяване на кашкавала. Сервира се поръсено с магданоз.

16 коментара:

Aquawoman каза...

Супеер, обожавам пилешки дробчета. Не биваше да влизам тук преди да съм обядвала :))

Iliana каза...

Привет, Aquawoman!
Радвам се, че ти харесва рецептата :) Писаха ми 6+ за нея вкъщи :D Наистина се получиха много вкусни.

vicktory каза...

Илианка, чудесна рецепта! Обожавам пилешки дробчета :)

Iliana каза...

Благодаря ти, Вики! :)

di_ani каза...

Илианка,
поредната чудесна рецепта!

И
чудесен повод да ти предложа от своя страна една, за мен престижна награда -

Inspiration-award!

С тази награда за вдъхновение и възхищение,
ти благодаря за всички онези кулинарни удоволствия, които съм изпитала с твоите рецепти.

Честито!
Искам да те помоля да сложиш отличителния приз в полето на блога си, като прикрепиш картинката с линк към моя пост.
Особено ми допада идеята за последващи номинации.
Очаквам твоите номинации.
Предай наградата на любимите си кулинарни блогове!

Dragomir каза...

Убийствено!Илианче,великолепно се получи!Въпреки че объркахме замразеният магданоз с копър:)Може да го опиташ и така!Великолепно е!

Iliana каза...

Драго,
за мен е чест, че си ми гост тук и ми се доверяваш!
Благодаря!

NICK каза...

Жестоко е! Благодарности за рецептата...

pti каза...

Илианче,
Първо, защо не си оправиш "Contact us"?
Второ, ще ме светнеш ли какво е това "печене в студена фурна"? Слагаш във фурната и не връткаш никое копче?

Iliana каза...

pti, извинявам се за неточността!
Това означава, че ястието се поставя в незагрята предварително фурна, тъй като има вероятност съдът, в който се пече да се спука. След като поставите във фурната, тогава я включете. Така загряването ще стане постепенно. Това е.
Поздрави,
Илиана

Анонимен каза...

А може ли и в друг съд да се направи, тъй като нямам такъв съд? Благодаря предварително :)

Iliana каза...

Може, разбира се. Няма проблем. Използвай такъв, какъвто ти е удобно :)

Анонимен каза...

Дробчетата станаха уникални !Както и всичко от което съм опитал.Дори готвача на кораба,не може да ги направи по вкусни от твойте.Знай Илиана,че който опита от това което си наготвила ,или следва рецептите ти, ще повтори пак и пак ,и ще носи спомена и на онзи свят.Хубавото не се забравя.Благодаря ти за всичко. Cableman.

Iliana каза...

Здравей, Cableman!
Много ти благодаря за хубавите думи!
Това е единственото, което може да ме накара да продължавам да ви предлагам нови неща.
Благодаря отново!

Анонимен каза...

Аз готвя основно в пръстени съдове. Пилешките дробчета ги правя по следния начин: суровите пилешки дробчета ги измивам и осолявам- оставям да се оцедят. В пръстен съд с капак слагам лук на полумесеци,стривам го със сол, сурова червена и зелена чушка,гъби нарязани на ивички, пресен домат-настърган или от консерва или дом.пюре,слагам мазнина-малко олио-без вода похлюпвам и пека до омекване на лука. След това добавям дробчетата.Пече се без капак -да остане на мазнина.За подправките- чубрица или магданоз,черен пипер- кой както обича. Ако се яде веднага може и да настържа кашкавал.Но ако трябва да се претопли- той става като ластик.През зимата вместо кромид лук слагам праз.Става също много вкусно.

Анонимен каза...

много вкуснооооооооооо