Днес ви предлагам една от онези рецепти, които никога не излизат от мода – яйчена салата. Лека, свежа и бърза за приготвяне, тя е идеална както за предястие, така и за мазане върху филийка домашен хляб. А най-хубавото е, че се прави с продукти, които почти винаги имаме под ръка. Освен това, яйчената салата е чудесен начин да си оползотворите останалите боядисани великденски яйца. Така направих и аз, но чак сега успявам да пусна рецептата. Хубавото в случая обаче е, че не е нужно да чакаме другия Великден, за да си я направим. Слагайте яйцата да се варят и да започваме.
Необходими продукти:
5 яйца
100 г майонеза
1 с.л. кисело мляко
3-4 кисели краставички
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Малко магданоз за свежест
Сварете яйцата до твърдост, обелете ги и ги нарежете на дребно.
Нарежете киселите краставички на ситни кубчета.
В купа смесете яйцата и краставичките, добавете майонезата и киселото мляко. Разбъркайте добре.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Накрая добавете ситно нарязан магданоз за свеж аромат.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар