понеделник, 26 май 2025 г.

Яйчена салата с краставички – класика с нежен вкус

 

Днес ви предлагам една от онези рецепти, които никога не излизат от мода – яйчена салата. Лека, свежа и бърза за приготвяне, тя е идеална както за предястие, така и за мазане върху филийка домашен хляб. А най-хубавото е, че се прави с продукти, които почти винаги имаме под ръка. Освен това, яйчената салата е чудесен начин да си оползотворите останалите боядисани великденски яйца. Така направих и аз, но чак сега успявам да пусна рецептата. Хубавото в случая обаче е, че не е нужно да чакаме другия Великден,  за да си я направим. Слагайте яйцата да се варят и да започваме. 


Необходими продукти:


5 яйца

100 г майонеза

1 с.л. кисело мляко

3-4 кисели краставички

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Малко магданоз за свежест

Сварете яйцата до твърдост, обелете ги и ги нарежете на дребно.

Нарежете киселите краставички на ситни кубчета.

В купа смесете яйцата и краставичките, добавете майонезата и киселото мляко. Разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Накрая добавете ситно нарязан магданоз за свеж аромат.

Разбъркайте всичко внимателно и сервирайте охладена. Тази салата е чудесна върху тост, като плънка за сандвич или дори като гарнитура към месни ястия. Ако обичате по-пикантен вкус, можете да добавите и малко горчица или счукан чесън.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...