неделя, 20 септември 2020 г.

Сладкиш с круши и овесени ядки


 Скоро с мен се свързаха от Bosch Bulgaria с предложение да тествам техния Блендер Silent Mixx Pro. Включвам се с удоволствие в това предизвикателство, защото точно такъв уред не съм изпробвала и бързам да сподея първата рецепта, която приготвих. С уреда се работи изключително лесно и приятно. Определено е доста тих, а в същото време действа изключително бързо. Буквално за секунди се справи например със смилането на овесените ядки в тази рецепта. Почистването му е много лесно, а стъклената кана позволява да се използва както за гореща супа, така и за ледена напитка. 

 


Продукти:

1 ч.ч. = 200 мл

2 ч.ч. овесени ядки Био класа
1 ч.ч. мляко по избор (прясно мляко или негов растителен заместител)
1/4 ч.ч. разтопено кокосово масло
1 ч.л. сода
1/2 кг. круши

Крушите, които аз използвах в рецептата бяха малки и ги нарязах на половинки, но ако вашите круши са големи, може да ги нарежете на филийки по дължината на крушата и да ги подредите така.
Крушите се измиват и почистват от семките. Нарязват се и се подреждат в тава с диаметър 22 см, която е застлана с хартия за печене. Овесените ядки се смилат на брашно в блендера. Към тях се прибавя млякото, кокосовото масло, сиропа от агаве и содата. 


Всичко се блендира до хомогенна смес, което в случая става за секунди с блендера Silent Mixx Pro. Така приготвената смес се изсипва върху подредените круши и сладкишът се пече в загрята фурна на 180 градуса докато придобие лек и приятен кафяв загар. 



1 коментар:

  1. Или,
    сладкишът е прекрасен, а уредите с марка Бош са много добри.Имахме такава пералня и сме били доволни.Колко е мощността на уреда, това е важно за смилането ? Чудесно есенно предложение с круши, можеш да използваш блендера и за приготвяне на млека от ядки.
    Поздрави и усмихната есен !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...