неделя, 6 ноември 2016 г.

Пилешки крилца с мед и соев сос или крилца и кълки на фурна


Пилешки крилца с мед и соев сос. Бързо, лесно и много, много вкусно! В този случай освен крилца добавих и пилешки бутчета. А съм сигурна, че и с други пилешки части ще получите прекрасен резултат.
Каквото и да кажа за тези крилца, ще бъде малко. Мнооого ни се усладиха. А сосът, който остана в тавата след изпичането им беше невероятен. Да си призная, допуснах една грешка от разсеяност и в маринатата се оказа и лимонов сок и балсамов оцет. Първо сложих лимоновия сок, после се някой ме заговори, разсеях се и ... по навик взех балсамовия оцет. Сложих 1 с.л. и се усетих, че вече имам лимон. В първия момент си мислех да правя нова, но после реших да оставя така. И да, прекрасно се получи. Другия път пак така ще направя.

Продукти: 

около килограм и половина пилешки крилца (или крилца и кълки)
2 с.л. соев сос
4 с.л. сок от лимон
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер КОТАНИ
1 ч.л. черен пипер
1 к.л. куркума
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. риган
2 ч.л. течен мед
1 с.л. водка
сол



Пилешките крилца и бутчета се почистват и измиват. Подсушават се с кухненска хартия или чиста кърпа. Всички останали продукти се смесват в купа. Крилцата и бутчетата се потапят в нея и се оставят да се мариноват известно време. Може и 24 часа, може и 1 час. Но колкото по-дълго, толкова по-добре. Маринованото месо се подрежда с тава и се залива с останалата марината. В тавата се долива вода - да покрие около `1/3 от крилцата.
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна.
След като съвсем леко се запекат, се обръщат. Пекат се докато се зачервят добре отгоре, отново се обръщат. Поръсват се със сусам и се пекат, докато придобият хубав загар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...