вторник, 28 април 2015 г.

Пилешки дробчета по селски


Тези много вкусни дробчета по селски направих по подсказка на Катето. Като ги видях при нея веднага си ги записах в списъка да чакат. И ето, при вчерашната разходка до Лидл се сдобих  с две опаковки дробчета и резултатът вече е на лице. Е, направих малко по-различен вариант от нейните, но съм сигурна, че и двата вида са много, много вкусни.

Продукти:

1 кг пилешки дробчета
3 големи глави лук
2 чушки (аз имах само печени и използвах тях, но следващия път ще сложа пресни)
4 домата 
150-200 г гъби
олио
брашно
черен пипер
чубрица



Дробчетата се измиват, подсушават добре и се нарязват на едри парчета. Поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. В тавата за печене се наливат 4-5 с.л. олио и се слага в загрята фурна на 200* да се загрее много хубаво. След като олиото се загрее, тавата се изважда от фурната и в нея се слагат внимателно дробчетата парченце по парченце. Внимавайте, защото може да пръска. Тавата с дробчетата се връща във фурната, като температурата се намалява на 180*. Лукът, чушките и гъбите се режат на едро. В тиган с малко загрято олио се слагат лука и чушките и се готвят докато омекнат леко. Прибавят се и гъбите. Готви се още 2-3 минути. Доматите се обелват и нарязват на парчета (може да се използват и домати от консерва). Понеже аз използвах печени чушки, не ги сложих с лука, а в този момент - заедно с доматите. Добавя се чубрица и сол на вкус. Не забравяйте, че дробчетата все още не са солени и ще си вземат сол от соса.
 Всичко се изсипва върху почти изпечените дробчета и се готви, докато се изпари течността и остане вкусен гъстичък сос.

Много са вкусни!

Да ви е сладко!


9 коментара:

  1. вярвам ти! Изглеждат много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни! Непременно ще се възползвам от рецептата!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Не знам защо си го причинявам това няколко пъти, хем знаех какво ме очаква и пак се озовах тук. Какво да ти кажа, Или, ще ги правя по твоята рецепта:))) Много ми харесват, а снимката е повече от изкушаваща, но то всичките ти са такива! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна вкусотия!!
    Ще добавя и аз гъби следващия път, мммм...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви, мили момичета.
    Рецептата наистина се получи много вкусна и горещо препоръчвам.

    ОтговорИзтриване
  6. Илианка, много обичам дробчета, а твоите са фантастични!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз ги правя по подобен начин Измивам дробчетата и в една купичка правя суха смес от 5-6 суп.лъжици брашно 1 суп.л.червен пипер 1 ч.л.сода и 1 ч.л.сол .Разбърквам и овалвам дробчетата и ги редя в тавичка с малко повече мазнина.Отгоре нарязвам 3-4 глави лук посолявам ги и ги слагам да се пекът на 220°след около 20-30 мин.ги разбърквам .Пекът се още 10тина минути и изсипвам 1 буркан домати на кубчета и пак във фурната докато се поизпари водичката от доматите и е готово .Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесни са.вече няколко пъти ги правя!

    ОтговорИзтриване
  9. Само така ще ги правя.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...