четвъртък, 7 август 2008 г.

Картофено руло с шунка и гъби


Рецепта на Пепчо от Гответе с мен!


Продукти:


около 1 кг картофи
3 яйца
подправки - чубрица, копър и черен пипер
1/2 пак. масло
150мл прясно мляко
200гр сирене
сол на вкус

За плънката:

300гр шунка или колбас
5-6- кис.краставици
250-300гр гъби
200-300гр кашкавал
1-2 с л олио

Картофите се сваряват, обелват и намачкват докато са топли. Прибавят се яйцата, маслото и прясното мляко и обърква добре. Прибавят се и подправките и начупеното на едро сирене, посолява се. Гъбите се сваряват за 3-4 мин в подсолена вода. Застила се правоъгълна тава за печене с хартия и намазва хартията с олиото. Разстила се картофената смес по хартията - дебелина не повече от 1.5см и поставя в загрята фурна на 220* да се запече за около 15-20 мин. През това време се нарязват шунката/колбаса, краставиците, гъбите и кашкавала. Разбъркват се и поставят върху картофите и запича за още 8-10 мин Изважда се и заедно с хартията поставя на кърпа. Докато е топло се завива на руло и стяга добре с ръце. Завива се стегнато в кърпата и оставя да постои 10 мин да поизстине малко. Развива и се реже - колкото е по-студено, толкова по-лесно се реже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...