сряда, 10 август 2016 г.

Варени яйца в соев сос


Ако искате да си разнообразите яйчното меню, то опитайте тези варени яйца със соев сос.
За първи път ги видях тук, но после ги приготвих по друга рецепта.
Прочетох доста рецепти и те се различаваха основно по количеството соев сос, наличието на вода или пилешки бульон и различни подправки.
Като за първи опит избрах да пробвам семпъл вариант и заложих само на тъмен соев сос в рецептата. Не ми се получиха толкова тъмни, колкото се виждат на някои снимки, но все пак се оцветиха достатъчно.
Също така очаквах, че ще имат доста по-наситен вкус на соев сос. Може би защото понякога добавям в яйцата за омлета няколко капки и се усеща много силно. Но вкусът не беше натрапчив, а много приятен и лек.

Продукти:

6 яйца
2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. тъмен соев сос
1 с.л. кафява захар


Яйцата се сваряват за 10 минути, обелват се и се оставят настрани.
Водата се слага да заври и към нея се добавя соевия сос и захарта. Бърка се да се стопи захарта и вътре се пускат яйцата. Котлонът се изключва и яйцата стоят в течността около час и половина. Ако течността не покрива яйцата, ги обръщайте през петнадесет минути, така че да се оцветят равномерно.








2 коментара:

  1. Или,
    не съм пробвала да правя яйца по този начин.Но имах навремето една приятелка - тя печеше яйцата във фурната и ставаха много вкусни.Могат и на жар да се изпекат, съвсем друг вкус придобиват.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни яйчица, Или. Харесват ни онези с цвеклото, мисля че и тези ще ни се усладят. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...