вторник, 23 юни 2015 г.

Олади



Ако си търсите рецепта за бърза, лесна и много вкусна закуска, сте попаднали на точното място. Оладите са малки въздушни подобия на нашите тиганици. Има много и разнообразни рецепти за приготвянето им - както сладки, така и солени. От много време стоят в моя списък за правене, но най-после дойде и техния ред. От цялото разнообразие на рецепти, като за първи път, реших да се доверя на някой, който познавам, много харесвам и уважавам. Опитах рецептата на Инчето и изобщо не съжалявам! Инче, благодаря ти за тези пухчета, които у дома бяха придружени от обилно количество Нутела и малини. 

Продукти:

1 /2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. вода
1/3 ч. л. сода
1/2 ч. ч. захар
2 средни яйца
1,5 до 2 ч. ч. брашно
ванилия

1 ч.ч. е с вместимост 240 мл.

Киселото мляко се смесва с водата и се разбърква. Добавя се содата и се оставя 2-3 минути.
Прибавят се яйцата, захарта и ванилията и се разбърква хубаво. Добавя се брашното. Инчето съветва да се разбърка първо с лъжица и след това с пасатор, но аз пропуснах пасатора и използвах само тел за разбъркването. Трябва да се получи каша, която не е нито много гъста, нито много рядка.
В тиган се сгорещява малко олио с парченце краве масло и с лъжица се сипва от сместа. Аз използвах малък черпак, с който изливах по малко смес в тигана, защото с лъжицата става много бавно, а оладите се изпичат много бързо и докато напълня тигана с лъжицата, рискувах  първите вече да прегорят преди да ги обърна. 
Пържат се от двете страни до златисто.

Хубаво е да сервирате със заквасена сметана и плодове, но можете да добавите каквото вие обичате. Както вече споменах, у дома се харесаха с течен шоколад и малини. Много ще им отива мед.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...