събота, 6 декември 2014 г.

Толостолоб на фурна с бяло вино и чесън



Ако сте се сдобили с толостолоб, но ви се иска да разнообразите пърженето с нещо друго, ето едно предложение. Ние имахме един четирикилограмов екземпляр, който разделих на две. Половината изпържих, половината изпекох по този начин. 
Разбира се, когато почистих рибата и отрязах главата, теглото значително намаля и останаха малко повече от два килограма. Главата смятам да приготвя на чорба, но за нея ще пиша по-нататък.

Продукти:

около 1 кг толостолоб (почистен и нарязан)
1 голяма глава чесън
1 лимон
200 мл бяло вино
сол
черен пипер

Рибата се посолява и поръсва с черен пипер. Подрежда се в тава. Полива се със струйка олио, поръсва се с нарязания чесън и резенчета лимон. Излива се виното и така подготвената риба се пече в загрята на 180 градуса фурна докато течността почти напълно се изпари. 

Това е. Много лесно предложение за приготвяне на риба. 

ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!


5 коментара:

  1. Вярно било много л есно. Другия път така ще направя толстолоба :)
    Честит празник, Ил!

    ОтговорИзтриване
  2. Иле, много е вкусно предложението ти, много ми хареса. :) Честит Никулден!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит Никулден, Илианка и хубава празнична вечер!
    Рибата ти е страхотна, благодаря за чудесната рецепта...

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно предложение и вкусно приготвен толстолоб. Честит празник, Или! С пожелания за здраве и благополучие!

    ОтговорИзтриване
  5. Илианка, Честит Никулден! Да ти е жива и зрава Никол! И много да е щастлива! И аз се борих с два толстолоба - и двата по 4 кг., транжирах и прибрах във фризера. Изпържих малко, наред с пълнения шаран и тилапията пане! Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...