неделя, 31 август 2008 г.

Кошнички с пикантни пилешки хапки и зеленчуци



Ако търсите рецепта, лесна за изпълнение и много ефектна, сте попаднали на точното място! С приготвянето на тези вкусни кошнички по рецепта на Пепчо от Гответе с мен! можете да впечатлите и своите гости или любими хора.


Продукти:

700-800 гр пилешко филе
60-70 мл водка/ ракия
50 мл. соев сос
сока на 1 лимон
1 ч л захар
1 к л сол
150 гр грах
3 средни картофа - сварени
2-3 едри моркова
150 гр обезкостени маслини
1 чушка
250 гр. гъби
300 мл кетчуп
2 с л чили-сос
50 мл олио/зехтин

За кошничките:

1/3 кубче мая (около 15гр)
300 мл прясно мляко
1 ч л сол
1 ч л захар
около 550 гр брашно (еластично тесто)


Месото се нарязва на хапки и маринова в затворена купа в хладилник за поне 2-3 часа. От продуктите за кошничките се омесва тесто и оставя да удвои обема си на топло. Точи се на кора, дебела около 3-4 мм. Изрязват се сравнително големи кръгове - около 15 см (всъщност така порцията излезе доста голяма ) Вземат се купи/панички и се намазват хубаво от външната страна с олио. Готовите кръгове се поставят върху дъната им, като съвсем леко се извиват навън до отвора на купата. Обръщат се върху тава за печене и оставят на топло да втасат още 1/2 ч. Пекат се по нормалния начин. Отделят се с помощта на нож, ако трябва. Месото се изцежда от маринатата (но не чак до сухо). Поставя се в тиган с олиото, граха, нарязаните на едро гъби и нарязаните моркови. Покрива се с капак и се оставя да покъкри 10-15 мин. Маха се капака и прибавят нарязаните маслини, нарязаните на кубчета картофи и чушката. Така се запържва до готовност. Залива се с кетчупа и чили соса и оставя да задуши още 3-4 мин. Сервира се в купичките от тесто, като се оставят да поемат 5-6 мин., за да може и те да се напоят със соса.

3 коментара:

  1. Здравей,

    искам да опитам тази рецепта, понеже изглежда много добре. Би ли разяснила само за кошничките с купичките ли се пекат или се отлепят преди това?
    Мерси :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей!
    Да. Пекат се с купичките. Ако използваш купички, които не са метлани, когато ги сложиш във фурната, тя не трябва да е предварително загрята, за да не се спукат. А за да ти е по-лесно отлепянето, можеш да сложиш хартия за печене върху купичките и отгоре тестото, без да мажеш с олио.
    Аз вече правя така, защото се отделя много по-лесно. Иначе залепват и може да се счупят при отделянето.
    А тази рецепта е страхотна. Наистина ще впечатлиш близките си :)

    Успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз ги правя от готови кори за баница. Режат се корите на квадрати,мажат се с олио,слагат се върху метални купички е се пекат до кафяво.Има тънкости който се интерисува за повече инфо,моля да пише.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...