петък, 13 март 2009 г.

Тиквички и гъби с доматен сос




Продукти:


250 г гъби
около 500 г тиквички
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
1 морков
1 буркан пасирани или смлени домати
3-4 с.л. брашно
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
черен пипер
сол
магданоз

Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите и тиквичките - на по-едро. В малко мазнина се задушават лук, чесън и морков. Прибавят се тиквичките и гъбите и зеленчуците се задушават на слаб огън, докато омекнат. Изсипват се доматите и се прибавя кубчето бульон. Подправя се със сол на вкус и ястието се оставя да ври, докато остане на мазнина. Добавят се подправките. Брашното се размива с малко вода и се добавя към ястието. Оставя се на котлона да заври и се отмества. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.
Така приготвеното ястие може да се използва и като вкусен сос за спагети.

2 коментара:

  1. Илианка, това е любима моя рецепта - много обичам зеленчуците поднесени по този начин! Вкусно, вкусно, вкусно! Мммм!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче, може да е постно, но наистина е много вкусно и ароматно ястие :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...