Това е от онзи тип бързи ястия, за които дори нямам точна рецепта.
Нужна ви е почистена ципура - 1, 2, 3... броя. Рибата се посолява отвън и отвътре и се поръсва с лимонов сок. Отгоре се правят разрези, в които се поставят тънки резени домат. Коремът се пълни с 2-3 резена лимон. Така подготвената риба се поставя се в тава, застлана с хартия за печене, поръсва се с около кафена лъжичка риган на риба и се полива със струйка зехтин. Пече се в загрята на 180* фурна до готовност.
Super recept,još da ima rečne ribe ovde na Novom Zelandu...Poejeno na mojoj Facebook stranici
ОтговорИзтриванеПросто, бързо и много вкусно!
ОтговорИзтриванеПовече не е необходимо!
Приятна вечер, Илиана!
Все се каня да купя ципура,но тъй като не знам какво да е правя-отлагам.Сега вече знам. Ще я изпробвам по твоя вариант. А на скара става ли хубава?
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета!
ОтговорИзтриванеninfil, ципурата е много хубава риба. Правила съм и на скара, също се получава.
Много си падам по такива бързи импровизации :) А най-хубавото им е, че са много вкусни, сякаш си им се мъчил няколко часа да ги правиш :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен и весел следобед!