250 г кайма
8 парчета сирене с големина 2/6 см.
5 с.л. кисело мляко
3 с.л. лютеница
8 парчета кашкавал с големина 2/6 см.
2яйца
1 домат
чубрица, черен пипер, сол, ако е нужно
зехтин
Каймата се смесва с киселото мляко и подправките. Сол се слага, ако е необходимо. Керемидите се намазват със зехтин. Каймата се разделя на две части и се разпределя по дъното на керемидата. Отгоре се намазва с лютеницата. Подреждат се парче сирене, парче кашкавал. Доматът се нарязва на тънко и се подрежда върху сиренето и кашкавала. Поръсва се с чубрица и се полива леко със зехтин. Яйцата се разбиват и ястието се залива с тях. Пече се в студена фурна до готовност.
Изглежда страшно апетитно! Браво за хубавата рецепта! :)
ОтговорИзтриванеМного искам да я пробвам, но нямам такива керемиди. Дали ще се получи в малки гювечета или в един голям гювеч?
Благодаря Ви! :)
ОтговорИзтриванеДа, ще се получи и в гювечета или в гювеч. Но не слагайте капак отгоре и не правете слоя кайма много дебел. Нека бъде максимум два пръста.
А ястието наистина е много вкусно :)
Успех!
Tova e varha na keremidite nema po dobro
ОтговорИзтриванеБлагодаря !
ОтговорИзтриванеСнощи го приготвих и аз 😀
Изтриване