Pages

четвъртък, 25 септември 2008 г.

Салата от зеле и риба тон



Продукти:

300 гр. зеле
2 моркова
1 кутия риба тон парченца в собствен сос
1 опаковка рулца от раци
лимонов сок, олио или зехтин и сол
2 с.л.заквасена сметана
2 с.л. майонеза
магданоз



Зелето се нарязва на ситно или се настъргва. Морковите се настъргват. Смесват се, поръсват се със сол и се намачкват. Подправят се с лимонов сок и олио на вкус. Рулцата от раци се нарязват на парченца и се добавят към салатата. Изсипва се и рибата и всичко се разбърква добре. Сметаната и майонезата се смесват и се разбъркват добре. Салатата се сервира като се залива с малко от сметановия сос. Украсява се с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар