Pages

неделя, 21 септември 2008 г.

Мъфини с праскови


Продукти:


3 бр. средни праскови
2 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. захар
250 мл. прясно мляко
1 яйце
1 с.л. маргарин
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2-3 с. л. фини овесени ядки

Прасковите се измиват и се потапят в гореща вода за минутка-две. Изваждат се и се обелват. Нарязват се на ситни парченца.
Брашното се смесва със захарта, бакпулвера и ванилията. В отделна купа се рязбива леко яйцето, добавя се млякото и разтопения маргарин. Течните съставки се добавят към сухите и всички се разбърква до хомогенна смес. Прибавят се и прасковите и отново се бърка.
Сместта се изсипва с лъжица във формички за мъфини, които се пълнят до 3/4 от обема си. Поръсват се с овесените ядки и се пекат в загрята умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар