Pages

петък, 26 септември 2008 г.

Мързелив ябълков щрудел



Продукти:


1 кг. ябълки
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.л. канела
1 ванилия
1 бакпулвер
125 гр. краве масло

Ябълките се почистват, обелват и настъргват. Поръсват се с 1/2 ч. захар, канелата и ванилията. Разбъркват се добре. Добавят се орехите. Смесват се брашното, гриста, останалата захар и бакпулвера, като се разбъркват хубаво. В добре намазана тавичка или форма за торта се поставя 1ч. от сухата смес. Върху нея се разстилат половината ябълки, пак една чаша суха смес, пак ябълки и се завършва със сухата смес. Маслото се разтопява щруделът се залива обилно с него. Пече се в предварително загрята фурна, докато хване приятен загар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар