Pages

четвъртък, 7 април 2011 г.

Картофени крокети


Продукти:


500 г картофи

1 яйце

2 щипки индийско орехче

черен пипер

сол


галета


Картофите се измиват и сваряват. Обелват се и се намачкват. След като изтинат, се слага яйцето и подправките. Сместта се разбърква добре. Оформят се крокети, които се овалват в галета. Оставят се за 20 минути в хладилник и се пържат за бързо в силно загрята мазнина. Отцеждат се върху салфетка.


Последния път, когато ги правих, добавих и около половин супена лъжица сух джоджен. Станаха много вкусни.

1 коментар:

  1. А тези крокети, как съм ги пропуснал?
    Обожавам картофени кюфтета, така че тези крокети ще се правят задължително!

    Благодаря за идеята! :)

    ОтговорИзтриване