Pages

сряда, 6 април 2011 г.

Пълнени картофи


Продукти:


8 средни картофа

250 г кайма

1 малка глава лук

1 с.л. доматено пюре

1 голям морков

2 печени чушки

1 с.л. сух джоджен

1 с.л. чубрица

черен пипер

сол


Картофите се измиват и се сваряват в посолена вода. Обелват се и се разрязват на две по дължина. Издълбават се внимателно с лъжичка. Отделя се половината от издълбаната част картофи, която ще се използва за плънката и се намачква. В загрято олио се изпържва ситно нарязания лук. Добавя се настъргания морков, разбърква се и се слага каймата. Бърка се добре и се пържи, докато каймата стане на трохи. Слагат се намачканите картофи. Сипва се доматеното пюре и се добавят нарязаните на ивички печени чушки. Разбърква се, готви се още минута и се отмества от котлона. Добавят се подправките и се пълнят издълбаните картофи. Поставят се в намазана с олио тава и се пекат около 30 минути.

5 коментара:

  1. Илианка,много вкусни картофки!И на мен много ми харесват!Чудесна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Тез картофи,вкусни са нали?
    Как човек на тях да устои,
    със каймица, морков, чушка,
    с джоджен, с чубрица за дружка.
    А за вкус - домат и лук,
    аромата се усеща чак до тук!

    И накрая - поздрави от мен,
    за усмихнат, слънчев ден !

    :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления!
    Изглеждат прекрасно :)
    Задължително ще я изпробвам тази рецепта .

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви. Наистина са много вкусни. Пробвайте ги. Правят се бързо и лесно.
    Магьоснико, да ме омагьосаш ли се опитваш...?

    ОтговорИзтриване