Pages

петък, 15 януари 2010 г.

Какаови палачинки


Източник: Марианка


Продукти:


3 яйца
500 мл. прясно мляко
100 гр. брашно
2 с.л. какао
2 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
50 гр. разтопено масло


Разбъркват се пресятото брашно, какаото, захарта и солта, добавят се разбитите яйца и млякото, разбива се. Сместа се покрива с домакинско фолио и се оставя за половин час да почине, след което се добавя разтопеното масло и пак се разбива. Изпичат се палачинки върху добре загрят тиган, като преди първата тигана се смазва с масло, след това не е необходимо.

3 коментара:

  1. Хареса ми тази рецепта,забърках я и чакам да мине половин час,за да започвам с печенето на палачинките.За резултата ще кажа по-късно....

    ОтговорИзтриване
  2. Направих ги,харесаха ми,но брашното ми се стори малко и добавих още.Приятен ден!

    ОтговорИзтриване