Pages

събота, 9 януари 2010 г.

Джоб питки






Източник: Петя
Продукти:
1 1/8ч.ч. топла вода
1ч.л.сол
1с.л.зехтин/олио
1 1/2ч.л.захар
3ч.ч.брашно
1 1/2ч.л.суха мая (аз използвах 1/2 кубче прясна мая)
1ч.ч. = 240мл
Маята се разтваря в топлата вода. В брашното се прави кладенче и се слагат останалите продукти. Изсипва се маята. Меси се меко тесто. Ако е нужно, се добавя още малко брашно. Оставя се да втаса. След това тестото се слага на набрашнен плот и се раздаля на осем части, които се оформят като топчета. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър17-18 сантиметра.Разточените кръгове се оставят 30 минути да починат. Печката се загрява на 260 градуса. Слагат се 2 или 3 питки направо на скарата на печката. Пекат се 4-5 минути (надуват се като балон) или докато отгоре стане леко кафяво. След като се извадят питките от фурната веднага се завиват във влажна хавлия за да омекнат.

5 коментара:

  1. Привет Илиана,
    много оргинално и не се съмнявам вкусно. Така питките могат да се напълнят според вкуса на всеки. Ще опитам обезателно това е по мой вкус..
    поздрави от мен Сиран

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни "джобове",Илианка:)Отдавна искам рецепта за тях и ето:ти ме зарадва:)поздравления:)

    ОтговорИзтриване
  3. Илиана радвам се че питките са ти харесали.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодарностите са изцяло за
    Петя, защото тя сподели рецептата с нас :)

    Благодаря, Петя!

    ОтговорИзтриване
  5. Или, благодаря за хубавата рецепта. Получиха се страхотни от първия път.

    ОтговорИзтриване