Pages

петък, 8 януари 2010 г.

Миш - маш





Допреди няколко години представа-та ми за миш-маш беше ястието, което майка ми приготвя. Тя слага само печени чушки, сирене, яйца и магданоз. После в едно заведение ми "пробутаха" :)) миш-маш с лук. Беше ми много странно. Мислех, че всички го приготвят като мама. Обаче ми хареса. После се опитах да си приготвя сама. Опитвах разни съчетания на продуктите, докато стигнах до това, което ви предлагам днес. За нашето семейство това е най-добрия вариант на това простичко, но вкусно ястие. Миш-машът на майка ми си остава просто чушки с яйца и сирене... и приятен спомен от детството ми.

Продукти:

1 глава лук
12 печени чушки
2 домата или 1 ч.ч. домати от буркан
300 г сирене
5 яйца
сол
черен пипер
магданоз

Лукът се нарязва на ситно. Чушките се обелват и нарязват. Лукът се изпържва добре в малко мазнина. Добавят се чушките. Оставят се на тих огън, до извиране на водата, която могат да си пуснат. Прибавят се обелените и нарязани на малки кубчета домати. Оставя се да изври течността и да остане само на мазнина. Тогава се слага натрошеното сирене и се изсипват леко разбитите яйце. Ястието се бърка непрекъснато, докато яйцата станат готови. Ако е нужно, се слага сол. Прибавя се черния пипер и се поръсва обилно с магданоз.


2 коментара:

  1. За мен това ,което пишеш като рецепта е било винаги миш-маш и се радвам,че ви е харесало:)))

    ОтговорИзтриване
  2. :) Така е. Харесва ни.
    Може би зависи и от региона, не знам.

    ОтговорИзтриване