Pages

петък, 15 януари 2010 г.

Заешко с ориз


Продукти:
половин заек
1 1/2 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
парче целина
1 домат (или домати от консерва)
5 зърна бахар
10 зърна черен пипер
1 дафинов лист
сол, смлян черен пипер, чубрица
Заекът се нарязва на порции, измива се и се слага да се вари. Когато заври, се отпенва. След като водата се избистри, се прибавят нарязаният морков, половината от нарязания лук, целината, зърната черен пипер и бахар, дафиновият лист и сол на вкус. Месото се оставя да се свари. Останалият лук се задушава в малко мазнина. Прибавя се оризът и се пържи при непрекъснато бъркане. След това се добавят настърганият домат и подправките на вкус. След като месото е напълно сварено, оризът се изсипва в тава. Върху него се подрежда месото и се залива с 4 1/2 ч.ч. от бульона. Пече се до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар