Pages

събота, 29 октомври 2011 г.

Крем карамел с тиква

Продукти:

400 г тиква
4яйца
500 мл прясно мляко
8 с.л. захар
ванилия

6 с.л. захар за карамела

Тиквата се сварява. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се постепенно млякото. Слага се ванилията и се разбърква добре.  Изсипва се тиквата.Можете да изполвате чашки за крем карамел или да го изпечете в тава. Ако го правите в индивидуални чашки, карамелизирайте захарта в един съд и я разпределете във всяка чашка. Ако пък използвате тава, карамелизирайте захарта директно в тавата. Изсипете сместта от тиква, мляко и яйца. Ако използвате чашки, печете на водна баня. Ако печете в тава, сложете я директно във фурната.
Печете до готовност.

3 коментара:

  1. Или.страхотно и нестандартно предложение в сезона на тиквите:)))
    Благодаря за уникалната рецепта:)
    Хубав неделен ден;)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, и аз съм любител на тиквите, остава да опитам и твоя вариант. Благодаря за идеята:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Very original twist on classic creme caramel;)

    ОтговорИзтриване