Pages

вторник, 18 май 2010 г.

Десерт от грис



Мляко с грис е много популярен десерт у нас. Особено сред бебетата :D
Но тази рецепта за крем с грис е малко по-различна и обогатена.
Ако сте любители на креместите десерти, непременно опитайте.

Продукти:

1 л прясно мляко
150 грис
150 г краве масло
200 г пудра захар
2-3 ч.л. какао

Млякото се слага да заври. Гриса се изсипва по малко, като непрекъснато се бърка. Вари се при непрекъснато бъркане до получаване на много гъста смес. Оставя се да изстине хубаво. В това време се разбива размекнатото (но не разтопено) краве масло с миксер, добавя се пудрата захар и продължава да се бие. Добавя се маслото и свареният грис и се разбива с миксер до получаване на въздушна смес, 5-10 мин са достатъчни. Сместа се разделя на две. В едната половина се добавя какао и се разбива отново. В купички или чашки сипете под ъгъл от едната смес, например оцветената, а върху нея и от бялата. При сервиране се залива с шоколадова глазура, сироп, топинг , поръсете с орехи, настърган шоколад или кокосови стърготини.
Източник: Лабрекс

2 коментара:

  1. Привет!!!
    Тук при мен (в Кепър) грисът е много популярен и освен грис халвата от него се приготвят най-различни пудинги, кремове и десерти... в комбинация с какао обаче аз не съм го пробвала!
    Благодаря ти за чудесната идея!

    :)
    Усмихнат ден от мен!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Определено приготвен по този начин, десертът много ни хареса :)

    Хубав ден и на теб! :)

    ОтговорИзтриване