Pages

вторник, 12 август 2008 г.

Кюфтета от кайма и картофи


Продукти за 12 броя:

250 гр. кайма
2 средни картофа(пак около 250 грама)
2 филии сух хляб
1 малка глава лук
1 яйце
1 ч.л. чер пипер
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. индийско орехче
1 с.л. пюре от чушки
1/2 ч.л. сол
дивисил
магданоз
галета за овалване

Картофите се настъргват на най-ситно ренде. Към тях се добавя накиснатия във вода хляб(изцеден) и сухите подправки. Лукът се нарязва наситно и се добавя към картофите. Прибавя се каймата и яйцето и всичко се омесва много добре. Накрая слагаме пресните дивисил и магданоз. Сместта се оставя за около половин час в хладилник. След това се оформят топчета, които се овалват в галета. Сплескват се леко и се пържат в сгорещено олио. Когато съвсем леко се запържат, се обръщат от другата страна. И после отново се обръщат и така 2-3 пъти до готовност.Получиха се много приятни и леки кюфтенца. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар