Pages

понеделник, 11 август 2008 г.

Яхния от зелен боб с кюфтенца



Продукти:
400-500 гр. зелен боб
500 гр. кайма
1 глава лук
1 морков
2 домата (или от консерва)
3/4 к.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
3-4 с.л. брашно
чубрица, черен пипер, сол

Зеленият боб се изчиства и нарязва. Попарва се с гореща вода. Лукът и морковът се режат и се слагат да се задушат в малко мазнина. Прибавя се бобът да се задуши и той докато леко си промени цвета. Слага се червения пипер. Налива се вода и се оставя да ври. През това време се смесват каймата и ориза и се правят топчета горе-долу с големина на яйце. След като бобът е врял около 20 минути се прибавят кюфтетата. Доматите се настъргват и когато кюфтенцата и фасулът са вече сварени, се прибавят към ястието. Слагат се подправките. Когато доматите изврят, се прибавя размитото в малко вода брашно. Оставя се само да заври и се отмества от котлона. Поръсва се с магданоз.

*По желание 20 минути след като сте сложили кюфтенцата, можете да добавите и 3-4 нарязани картофа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар