След като вчера приготвих тази рецепта, мислех да пиша за приключенията, които преживях, докато изчистих две огромни (по моите разбирания) сулки. Обаче не успях да седна да напиша нищо вчера и меракът ми да пиша за "Моята борба" отмина.
Затова простичко ще се концентрирам върху соса, който направих към пържената риба и който е подходящ и за други видове бяла рибка.
Така. Рибата се почиства и посолява. Добре е преди да се изпържи, да се остави поне за час-два в хладилник. След това се овалва леко в брашно и се изпържва в загрято олио.
Ако приготвяте сулка, знайте, че се сготвя много бързо и не е нужно да я пържите много време. Така съветва Креми тук.
Аз не приготвих точно нейната рецепта, защото са пости и няма как да си сервирам сметановия сос.
Затова пък издирих ето този и реших да опитам подобна технология. Е, хареса ми много.
Така. Рецептата за соса:
Продукти:
1 кафена чаша оцет
1 връзка магданоз
4-5 скилидки чесън (или повече по вкус)
1 с.л. брашно
сол
Рибата се изпържва. Силата на огъня се намалява на половина. В същия тиган с останалата мазнина се изсипва оцетът (внимавайте, защото може да пръска), добавят се чесъна и оцета. Разбърква се. Оставя се минута-две да се задуши и се слага брашното. Разбърква се внимателно, като се внимава да не се образуват бучки. Оставя се още минутка на огъня. Посолява се на вкус. С този сос се залива приготвената риба.
Хубаво е да престои 10 минути преди да се сервира, за да поеме ароматите. Но и да не стои, не е фатално, пак е вкусно.
Това е.
Чаша вино и наздраве!
Чудесна рецепта, Илианка! Ще опитам обезателно! Усмихната седмица, мила!
ОтговорИзтриванеЧудна рибка си приготвила,Или,така подозирам по снимките,иначе сулка не съм опитвала,но с този сос ми звучи отлично!
ОтговорИзтриванеЕ, това вече си е класика и много ми харесва!
ОтговорИзтриванеСулка не съм опитвала, ще се възползвам, ако ми попадне.