Ако сте се сдобили с толостолоб, но ви се иска да разнообразите пърженето с нещо друго, ето едно предложение. Ние имахме един четирикилограмов екземпляр, който разделих на две. Половината изпържих, половината изпекох по този начин.
Разбира се, когато почистих рибата и отрязах главата, теглото значително намаля и останаха малко повече от два килограма. Главата смятам да приготвя на чорба, но за нея ще пиша по-нататък.
Продукти:
около 1 кг толостолоб (почистен и нарязан)
1 голяма глава чесън
1 лимон
200 мл бяло вино
сол
черен пипер
Рибата се посолява и поръсва с черен пипер. Подрежда се в тава. Полива се със струйка олио, поръсва се с нарязания чесън и резенчета лимон. Излива се виното и така подготвената риба се пече в загрята на 180 градуса фурна докато течността почти напълно се изпари.
Това е. Много лесно предложение за приготвяне на риба.
ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!
Вярно било много л есно. Другия път така ще направя толстолоба :)
ОтговорИзтриванеЧестит празник, Ил!
Иле, много е вкусно предложението ти, много ми хареса. :) Честит Никулден!
ОтговорИзтриванеЧестит Никулден, Илианка и хубава празнична вечер!
ОтговорИзтриванеРибата ти е страхотна, благодаря за чудесната рецепта...
Чудесно предложение и вкусно приготвен толстолоб. Честит празник, Или! С пожелания за здраве и благополучие!
ОтговорИзтриванеИлианка, Честит Никулден! Да ти е жива и зрава Никол! И много да е щастлива! И аз се борих с два толстолоба - и двата по 4 кг., транжирах и прибрах във фризера. Изпържих малко, наред с пълнения шаран и тилапията пане! Приятна вечер!
ОтговорИзтриване