Pages

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Маслени бисквитки с шоколад


Тези бисквитки отдавна чакат да ги настаня в Щъркелово гнездо.
Правих ги преди време по рецептата на Пепи и разбира се, както всичко, предложено от нея досега, са великолепни. Не смятам, че е нужно да пиша колко са вкусни. Ще се убедите сами, ако ги направите. Аз направих варианта с орехи и шоколад, но ако вие предпочитате вариант кокос-бял шоколад, отидете и ги погледнете при Пепи.
Харесвам такива бисквитки, които освен, че са много вкусни, се правят и много лесно.

Продукти:


110 г меко масло 
100 г пълномаслена извара 
1 ч.ч. захар, използвайте чаша от 240 мл.
настъргана кора на 1 лимон 
1 яйце
2  ч.ч. брашно 
1/2 ч л бакпулвер 
1/2 ч л сода за хляб 

1/2 ч.ч. едро смлени орехи
120 г едро нарязан шоколад

 Маслото и изварата се разбиват до хомогенна смес. За по-лесно, използвайте пасатор. Прибавят се захарта и  лимоновата кора и се разбива отново 3-4 минути.  Прибавя се  яйцето и се бърка докато сместа го поеме. 
 Брашното се смесва с бакпулвера и содата и се прибавя на 2-3 пъти към сместа. Разбърква се добре с лъжицата.  Добавят се орехите и шоколада.  Купата се покрива със свежо фолио и прибира в хладилника за 50-60 мин. 
След това с чаена лъжичка се взима от тестото и купчинките тесто се поставят в застлани с хартия за печене тави, като се оставя разстояние около 3-4 см между тях, тъй като се разливат. Пекат се в загрята на 180*фурна до леко зачервяване по краищата.  Изваждат се от фурната и се оставят в тавата още 5-6 минути. След това се изваждат и охлаждат (ако имате търпение). Иначе рискувате да си изгорите езика :)

19 коментара:

  1. Ех,Ил вие с Весето ме замаяхте с тези сладости....,записвам рецептата и ще се похваля скоро:)))))!Прегръдки и чудесен да е утрешният ти ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, тези бисквитки взеха да ми действат :)
    Ще се опитват, ама да видим кога!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. хихиххи, чакали, а :) ама да знаеш, че тези дни нови бисквитки ще покажа :)
    Радвам се, че ти харесаха, Ил :)
    Гуш от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Иле, само като чета съставките на бисквитките и ми става ясно колко много са вкусни!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Възможно ли е изварата да се замени с нещо друго

    ОтговорИзтриване
  6. Много симпатични бисквитки. Току що си приготвих кафе и ми идват по поръчка :)))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Сигурно са вкусни тези рошавелки.

    ОтговорИзтриване
  8. И аз им се каня, точно на същите... Прекрасни са ти се получили, Иле! :)
    А сега Пепи както се заканва и с нови... Чакам с нетърпение!

    ОтговорИзтриване
  9. На въпроса - Възможно ли е изварата да се замени с нещо друго
    - може, с крема сирене. Изварата ги прави мекички.

    ОтговорИзтриване
  10. Направете ги, страхотни бисквитки са.
    Пепи, благодаря за помощта.
    Наистина от изварата стават едни такива леко влажни и мекички.
    Тя не се усеща, ако имате притеснения, че някой няма да ги яде заради нея. У нас като кажа извара и се изприщват, но тези бискивтки си ги хапнаха и питаха за още. Изобщо не разбраха какво има вътре :D

    ОтговорИзтриване
  11. Ааа,у нас вече дефилирха с одобрение тези бисквитки,ще напълня шепичка от твоите,Ил,чудесни са със сигурност!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за отговора! Разгледах и рецептата на Пепи - бисквитите изглеждат много добре!
    Таня

    ОтговорИзтриване
  13. Чудесни бисквитки, Илианка,
    с шоколад или с кокос - най-добре и от двата вида.
    Страхотна е рецептата на Пепи, неустоими са и в твоето изпълнение...
    Поздрави и прегръдка за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря, Дианка!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  15. Момичета заинтригувахте ме и мен сега ги правя и по- късно ще Ви напиша отзивите !!! :)

    ОтговорИзтриване
  16. Съжалявам, че закъснявам с отзивите , но просто не остана ред за тях станаха невероятни сега ще ги правим пак . Те са вече любимите сладки на моето семейство БЛАГОДАРЯ ТИ ИЛИАНКА !!!

    ОтговорИзтриване
  17. Браво, Петя!
    Ако ги направиш отново до 31 януари, ще се радвам да снимаш и участваш в конкурса :)
    Щастлива Нова година!
    Илиана

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте, рецептата изглежда лесна и вкусна. Не ми стана ясно чашата от 240 мл се използва само за захарта или и за брашното.

    ОтговорИзтриване