Pages

петък, 3 януари 2014 г.

Домашно маринована сьомга


Продукти:

около 350 г филе от сьомга
1/2 ч.ч. морска сол
3 с.л. кафява захар
1 с.л. черен пипер на зърна
1 връзка пресен копър

Върху едно голямо парче найлоново фолио се слага половината измит и подсушен копър, върху него половината от счукания черен пипер, следва половината от захарта и половината от солта. След това се поставя филето от сьомга. Покрива се с останалата сол, захар, пипер и отново копър най отгоре.








Завива се много хубаво във фолиото и се поставя в кутия с капак. Слага се в хладилник за една нощ, след това се проверява - трябва да си е пуснала течност. Течността се излива и рибата се завива отново плътно във фолио и се връща в кутията. Връща се в хладилника и на следващия ден е готова за консумация. Почиства се от солта и останалите продукти и се нарязва.

2 коментара:

  1. Ох, добре че току-що си хапнах десерт :)
    Чудесна е, Ил!

    ОтговорИзтриване
  2. Като продължение на Дани...
    Ох, добре че след малко лягам... :)
    Иле, чудесна е, обожавам тази рибка. Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване