Pages

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Лятно ястие с тиквички и патладжани


Продукти:

1 голяма глава лук
2 по-малки патладжана
2 тиквички
1 морков
2 домата
5-6 скилидки чесън
Риган
черен пипер
сол

Лукът се нарязва на ситно. Патладжаните, тиквичките и морковите се режат на кубчета. Чесънът се почиства и нарязва на не много ситно. Доматите се настъргват. В 4-5 с.л. загрято олио се изпържват лукът и морковите. Добавят се патладжаните и се пържи още две-три минути, като се разбърква. Сместта се прехвърля в глинен гювеч или в иена. Прибавят се тиквичките, доматите и чесъна. Добавят се подправките. Разбърква се хубаво и се пече до готовност.
Накрая се поръсва с магданоз.

Аз го поднесох с домашно овче кисело мляко и овче сирене. Комбинацията много ми хареса.

5 коментара:

  1. Любимо лятно ястие:)
    Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Илиана, чудна гозба си направила! :) Ще се пробва!
    Поздрави и приятен уикенд! :)
    Миро

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви!
    Поздрави и на вас :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ммм, Илианка, обичам подобни леки и сигурна съм - страшно вкусни ястия!
    Приятни почивни дни ти желая!

    ОтговорИзтриване
  5. Хубав неделен ден, Мариета!

    ОтговорИзтриване