Pages

сряда, 15 юни 2011 г.

Соленки с кашкавал



Продукти:
250 гр. меко масло
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
3/4 к. ч. прясно мляко
около 1/2 кг брашно
настърган кашкавал



От брашното, жълтъка, прясното мляко, маслото и солта се омесва еластично тесто। Разточва се кора с дебелина 1 см, нарязва се на форми по желание। Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се поръсват със ситно настъргания кашкавал। Пекат се в предварително загрята до 175* фурна, докато станат златисти।


Източник: Ели

4 коментара:

  1. Илианка, много хубави са ти станали соленките!И не изглеждат трудни за правене - ще ги пробвам ;).

    ОтговорИзтриване
  2. Аелис, наистина се правят много лесно и са бързи. Единствено подреждането на кашкавала ме забави малко :)

    ОтговорИзтриване
  3. exquisitas me encantan se ven muy lindas,cariños.

    ОтговорИзтриване