Pages

четвъртък, 6 януари 2011 г.

Царевичен хляб



Продукти:
2,5 ч.ч. пшенично брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
1 пакетче суха мая (7г.)
2 яйца
4 с. л. разтопено масло
3/4 ч. чаша прясно мляко

Маята се разтваря в топлото мляко. Прибавят се захарта и 4 с.л. от брашното. Оставя се да "хване шапка". Брашната се смесват. Прави се кладенче и се слагат яйцата, маслото и солта. Изсипва се втасалата мая. Меси се тесто, докато поеме добре брашното. Оставя се да втаса. След това се измесва отново и се оформя топка, която се притиска леко с ръце. Поставя се в тава, застлана с хартия за печене. Оставя се да втаса и се поръсва с малко царевично брашно. Пече се в загрята фурна. Изважда се и се увива в кърпа. Оставя се за около половин час да си "почине".

3 коментара:

  1. Хлябът е страхотен, многоо вкусен. Първата доза се изяде почти веднага и днес правих отново. Благодаря за рецептата. Боряна

    ОтговорИзтриване