Pages

вторник, 26 октомври 2010 г.

Пълнозърнест хляб с орехи и семена




Продукти:

25 г мая
300 мл топла вода
6 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л. нарязани орехи
3 с.л. сурови слънчогледови семки
3 с.л. сусам
2 с.л. маково семе
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 ч.ч. бяло брашно



Маята се разтваря във водата. Брашната се смесват и се прави кладенче, и там се изсипва олиото, солта и захарта. Добавя се разтворената мая и се меси меко тесто. Ако е нужно, се добавя още малко брашно. Семената и орехите се изсипват върху тестото и се меси добре, за да могат да се разпределят. Тестото се оставя да втаса. След това се оформя по начин, по който предпочитате. Аз направих хлебчета и питки, които поставих в намаслени форми за еднократна употреба. Но може да се оформи един цял хлябили пък питка. След като се оформи, се оставя да втаса. Намазва се с четка с малко вода и отгоре се поръсва със семена по желание. Пече се в предварително загрята на 180* фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар