1ч.ч.пудра захар
125 г краве масло
1/2ч.ч.грис
2 ч.ч.брашно
1 яйце
2 ч.л. ванилия
2 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
125 г краве масло
1/2ч.ч.грис
2 ч.ч.брашно
1 яйце
2 ч.л. ванилия
2 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
3ч.ч. вода
3ч.ч. захар
сока на 1/2 лимон
Яйцето, пудра захар и маслото се смесват много добре. Постепенно се добавят останалите продукти. Оформят се топчета и се нареждат в намазана с олио тава. Мажат се с разбит жълтът и отгоре се слага по един лешник. Пекат се в предварително загрята фурна на 150* около 45мин.
Непосредственно след изваждането им от фурната се заливат с предварително приготвен и добре охладен сироп.
Сиропът се приготвя, като захарта и водата се кипват за около 15мин. Преди да се свали от котлона се прибавя пресния лимонов сок.
В рецептата е посочено, че се използва маргарин. Аз го замених с краве масло. Вместо лешник сложих орех, защото не обичам лешници :)
Но и така се получиха много вкусни :)
И аз вчера правих Шекерпаре :) / много обичам /по рецептата на Ердинч :) а твоето изглежда мнооого вкусно Илианка , чудесна снимка !
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер !
Много е сладко, нали?
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сабина!
Хубава вечер!
Просто са неустоими!!! :-))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Гери! :)
ОтговорИзтриванеХубав неделен следобед!
Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
мисля, че не съм яла такива сладки досега, много подканващи и лесни за правене ми се струват. ще тги опитам
ОтговорИзтриванеНаистина са много лесни. И са ужаааасно сладки :))
ОтговорИзтриване2 чаени лъжици ванилия ли се слегат?
ОтговорИзтриванеТакава е рецептата с течна ванилия, но може да сложите 2-3 пакетчета от нашата или 1 капсула нна д-р Йоткер.
Изтриване