Pages
▼
сряда, 7 юли 2010 г.
Заешко с ориз в гювеч
Продукти:
половин заек
1 глава лук
1 морков
1 ч.ч. ориз
1 настърган домат
2-3 дафинови листа
20 зърна черен пипер
5-6 зърна бахар
1 с.л. чубрица
1/2 ч.ч. червено вино
1 ч.л. червен пипер
сол
3 ч.ч. вода
Заешкото се нарязва на порции, измива се и се подсушава. Загрява се малко олио и месото се запържва леко в него - колкото да се запечата. Изважда се и се слага в гювеча. В същата мазнина се слагат нарязаният лук и морков и се пържат, добавя се оризът, а след това и доматите. Слага се червения пипер и се залива с виното. Добавят се останалите подправки и се оставя да поизври алкохолът. След това оризът се изсипва в гювеча, прибавя се водата - може и малко повече вода да се сложи. Яститето се слага да се пече в студена фурна. Първоначално се пече на максимална температура и след половин час се намалява на 150*. Пече се около два часа или до пълна готовност на продуктите.
Добре си се завърнала, Илианка!
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда -
много апетитен и ароматен.
Поздрав и усмихнато лято, Диана
Много обичам заешко, но тези зайчета от магазина много не ми допадат!
ОтговорИзтриванеА твоята рецепта както винаги е много вкусно предложение!
Поздрави и хубав ден!
Здравейте отново!
ОтговорИзтриванеИ благодаря :)
Дани, аз не купувам, защото баба ми гледа на село, да е жива и здрава! И са много вкусни. Иначе не съм купувала никога от магазин...
Превъзходно ястие,току що го извадих от фурната,ако знам как бих сложила и снимка,единственото което добавих от мене това бяха дреболийките на заека.
ОтговорИзтриванеhttp://prikachi.com/images/662/4113662u.jpg
Преди малко извадих гювеча от фурната.Изглежда и ухае страхотно.нямам търпение да седнем за обяд и да си хапна,защото само го опитах и вкуса е убийствен.Превъзходно ястие което ще стане ЛЮБИМО,защото си отглеждам зайци и досега все задушени и със зеленчуци съм го приготвяла. слагам линк за да покажа как изглежда моето ястие в гювеча.http://prikachi.com/images/662/4113662u.jpg
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда яститето.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че съм била полезна и благодаря за доверието! :)
Поздрави,
Илиана
Освен че изглежда добре, е и много вкусно!
ОтговорИзтриване