Pages

вторник, 6 април 2010 г.

Супа от лапад


Продукти:


25 листа от лапад
1 връзка зелен лук или 1 глава стар лук
1 морков
1 домат (или от консерва)
1/2 ч.ч. фиде
1 к.ч. кисело мляко
3.л. олио
3 с.л. брашно
1 яйце
магданоз
сол
черен пипер

Лукът и морковът се нарязват и се слагат да се варят с малко сол. Десет минути след като са заврели, се прибавя почистеният, нарязан и попарен с гореща вода лапад и олиото. Когато всички продукти са сварени, се прибавя настъргания домат, а пет минути по-късно фидето и черният пипер. Супата се вари до готовност на фидето. Брашното се разбива с млякото и се прибавят към супата. Оставя се на котлона, колкото да заври и се отмесва. Оставя се малко да изстине и се застройва с яйцето. Поръсва се с магданоз.

Може да се сервира с гъсто кисело мляко или заквасена сметана.

6 коментара:

  1. И аз.
    Единствената постна супа, която не обичам, а обожавам :)
    А ти ме подсети днес, че ми остана лапад от една плънка....
    Прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна супа, Илианка,с любимия ми лапад!
    А и след това великденско похапване, ще се отрази добре!

    ОтговорИзтриване
  3. Много полезна и зареждаща с витамини и минерали супа!
    хубав и усмихнат ден Илианка!

    ОтговорИзтриване
  4. аз слагам ориз вместо фиде-става супер




    ОтговорИзтриване
  5. Az i slagam nakraia i djojen - stava oshte po- aromatna......

    ОтговорИзтриване