Pages

вторник, 16 март 2010 г.

Постни ванилови сладки


Източник: Ели

Продукти:



2 кафени чашки олио
1 кафена чашка топла вода
2 кафени чашки захар
1 амонячна сода
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
на върха на ножа сода бикарбонат
2 пакетчета ванилия
брашно за меко тесто



За слепване на сладките – конфитюр от малини
За поръсване - пудра захар + 2 ванилии




Брашното се смесва със содата бикарбонат и бакпулвера. Размесва се със захарта. В кладенче се изсипва олиото. Амонячната сода се разтваря в топлата вода и се добавя към другите продукти. Добавят се 1-2 ванилии. Омесва се меко тесто и се оставя да почине поне 30 минути. Разточва се кора тънка кора и се изрязват фигурки с формички за сладки. Пекат се върху хартия, в предварително нагрята фурна. Изпечените сладки трябва да са бледорозови, почти бели. Слепват се с конфитюр от малини. Поръсват се с пудра захар, смесена с ванилия. Оставят се да престоят поне 2-3 дни преди консумация. Имат много дълъг период на трайност.

2 коментара:

  1. Много съблазнителни сладки, Илианка! Така примамват да посегнеш и си вземеш..... нищо, че си ги завила грижливо :)
    За вкуса знам, че са страхотни, пробвах ги от източника, но ми липсва твоето търпение да ги направя :)

    Прегръдка и лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  2. На кого казваш, че липсва търпение? Точно на теб ли?
    Ето, идва Цветница. Нищо ли няма да направиш?

    Гуш :)

    ОтговорИзтриване