Pages

неделя, 20 септември 2009 г.

Пиле със зеленчуци на керемида




Продукти за два броя:

2 пилешки пържоли от бутче
3 големи глави лук
1 голям морков
1 малка свежа тиквичка
1 червена чушка
1 зелена чушка
200 г гъби
4 кисили краставички
2 с.л. доматено пюре
150 мл бяло вино
6 с.л. соев сос
1 ч. л. мед
сол
черен пипер
150 г кашкавал

Месото се нарязва на хапки. Към него се прибавят 4 с.л. соев сос, медът и сол на вкус. Оставя се в хладилника поне за час. Лукът се нарязва на полумесеци, а всички останали зеленчуци на по-едро. В силно сгорещена мазнина се изпържват хапките. Изваждат се и поотделно се изпържват всички останали зеленчуци за по 2 минути. След това всичко се връща в тигана. Доматеното пюре се смесва с бялото вино и се изсипва при месото и зеленчуците. Оставя се да ври около 5 минути. Добавя се останалия соев сос, посолява се, ако е безсолно и се прибавя черния пипер. Изсипва в керемидите. Сосът, който остава, също се прибавя. Слагат се в студена фурна да се пекат. Когато ястието стане готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната да се запече.


2 коментара:

  1. Страшна си!Кога спретна всичко това?Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Дани!
    Краста му казали хората :)
    Като хване и трудно пуска :))

    ОтговорИзтриване