Pages

неделя, 20 септември 2009 г.

Запеканка с патладжани


Продукти:

3 малки патладжана
8 печени и обелени и почистени от семките чушки
1 компотен буркан настъргани домати (или консервирани)
350 г сирене
5 яйца
1 с.л. риган
1 с.л. босилек
чесън на прах

Патладжаните се нарязват по дължина, посоляват се и се оставят да се отцедят около час. Две с.л. олио се загряват и се слагат патладжаните по минутка да се запекат от всяка страна. Сиренето се смесва с яйцата и се разбърква добре. На дъното на тавата, в която ще се пекат се изсипват 1/3 от доматите. Върху тях се подреждат патладжани и парчета от чушките. Изсипва се 1/3 от сиренето с яйцата. Поръсва се с половината подправки и чесън на прах. Заливат се с 1/3 от доматите. Отгоре се подреждат отново патладжани и чушки, сирене и яйце. Поръсват се подправките. Поставят се последните патладжани и чушки. Останалите домати и сирене с яйца се смесват и се изливат отгоре. Ястието се пече в предварително загрята фурна до извиране на соса и приятен загар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар