Pages

петък, 9 януари 2009 г.

Шоколадово-тиквен сладкиш




Продукти:


1 - 1/2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. какао
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2ч.ч. настъргана тиква
2 пакетчета ванилии
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. бяла захар
3/4 ч.ч. размекнато масло
3 яйца

за глазурата:

1/2 ч.ч натрошен шоколад
1 с.л. масло/или маргарин/

Смесват се сухите съставки : брашното, бакпулвера, какаото, содата и солта, и се разбъркват добре.В отделна малка купичка се смесват киселото мляко, тиквата и ванилиите.Разбиват се захарта с маслото до хомогена смес. Прибавят се яйцата. Смесват се сухата смес с яйчната, разбърква се добре и накрая се прибавя сместа с тиквата.Пече се в загрята фурна на 180 за 30-35 мин. или до готовност като се проверява с клечка, ако е суха значи сладкиша е готов.

Като изстине сладкишът, се разтопява шоколадът с маслото на водна баня и се намазва върху сладкиша. Аз поръсих с още настърган шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар